Zondag 1 januari 2006

Toch nog even er tussen uit. We gaan naar Steinhude. Tegen 22:30 rijden we bij Sullingen het eerste wat we zien is een camperbordje. Mooi even stoppen en lekker slapen. Sullingen is best een leuke plaats zomers wordt er best veel georganiseerd. De overnachting kost niks en er is een sanistation aanwezig.

Maandag 2 januari 2006

Op naar Steinhude. De camperplaats is niet echt mooi wel kun je er schoonwater krijgen en vuilwater lozen. Het kost je wel 6 euro per nacht zelfs voor het parkeren moet je eigenlijk 3 euro betalen. Van het meer hebben we erg weinig gezien. Het weer zat niet echt mee. We besloten om door te gaan naar minden. Een heel grote parkeerplaats mooie stad en er is veel te doen als het geen winter is.

Dinsdag 3 januari 2006

Mama wil heel erg graag gaan zwemmen bij een bijzonder zwembad. Het is een lastig te vinden zwembad. Het is al laat we moeten toch even slapen. We rijden naar Ruthen. We rijden het bordje camperplaats zo voor bij gelukkig vinden we de plaats en gaan lekker slapen.

Woensdag 4 januari 2006

S`Morgens komen we er achter dat er redelijk wat sneeuw ligt. Manfred haalt broodjes en na het ontbijt en even rond kijken gaan we opjacht naar het zwembad om er achter te komen dat iedereen mag zwemmen behalve Kayleigh. Maar in het dorp er naast mogen we wel allemaal zwemmen. Tijdens onze zoek tocht begeeft de koppeling het. Op naar huis als het lukt. Manfred vloekt tegen elk op rood springend stoplicht of mensen die niet kunnen rijden ondanks dat brengt Giddy up slow Jr. ons wel thuis.

30 April op 1 mei 2006

Manfred heeft een briefje neer gelegd dat hij en de meiden in de camper liggen. Vlug, kleren, brood kaas koffiemelk, heb ik alles, nee water. Heeft Manfred zijn gereedschap mee??? Nee, zijn kist staat nog in de schuur. Nou even vlug van alles in smijten. Na een tig keer zijn heen en weer gelopen meen ik alles te hebben. Waar heen????? Minden is niet erg ver? Manfred zegt in eens ben je er al weer! Ik zeg tegen hem dat ik net op het punt sta te starten. De hele rit loopt voorspoedig tot ik een afslag mis en een beetje beroerd aan het keren ben. Het ergste was wel dat we in de tunnel bij minden ineens geen gps en daar door de tom tom crasht. Ja, ja we hebben de kaarten gedag gezegd en een pda met navigatie aan geschaft. Toch vinden we de camperplaats vlug onder de wol het is laat zat. Na 4 uurtjes zijn Manfred en ik al weer wakker de meiden liggen nog lekker te dommelen. Als iedereen wakker is gaan Melissa en Manfred samen boodschapjes doen. Helaas komen ze met legen handen terug.

1 Mei dag van de arbeid

Ooops vergeten.

Gelukkig had ik brood mee kaas en boter. Na een ontbijt naar de watermolen er was alleen niemand aanwezig. Via via zijn we het centrum in gegaan. Op een terrasje hebben we onze lunch genoten. Manfred heeft zich een lekker broodje tonijn salade besteld Melissa en Kayleigh hadden een wafel en ik een eierpannenkoek. Toen ze met Manfreds broodje aan kwamen was het geen pistoletje maar een half stokbrood. Na de lunch stopte we nog even om naar een 3 tal te kijken die een verdomt goed stukje muziek neer zette. Alle drie een zijde pyjama en basketbalgympies aan. De ene speelde gretz gitaar de andere contrabas en de laatste speelde op een simpel drumstel. De meiden wilden nu wel erg graag bootje varen. Hup op zoek naar de rondvaarttocht. Een bordje nee h? nog 30 min lopen hebben wij weer. Heeeeee is dat niet het aquaduct. Zo ver was dat nou ook weer niet. Maar waar is nou de rondvaart?? Volgens een bordje nog ongeveer 1.1km. Gevonden net op tijd we kunnen gelijk instappen. De rondvaart is erg leuk de omgeving is schitterend we hebben nog veel te ontdekken. We kunnen zelfs dichter bij de camper uitstappen. s`Avonds zijn we gaan Chinese maar het was niet erg lekker.

2 mei 2006

Zijn nog naar de molen geweest nu was er wel iemand en heeft ons uitgelegd hoe de molen werkt en waar die oorspronkelijk vandaan komt. Na een gezellige rond wandeling zijn we richting huis gegaan. Het was kort maar erg gezellig.

30 juli op 31 juli 2006

Zondag op maandag richting Halle. We rijden in een keer goed de camperplaats is niet echt bijzonder maar de omgeving is schitterend. Wel is het slecht voor je kuiten. Vlak bij is er een gedenktoren die de naam koffiemolen draagt. Van af de koffiemolen heb je een schitterend uitzicht over Halle. 10 min. Lopen naar de markkauf. Daar hebben we broodjes en wat vleeswaren opgehaald. Na een lunch en een heerlijke wandeling gaan we op ons gemakje weer verder. Op naar Ruthen. Tijdens de rit knapt er een slangklem. Manfred heeft het met een klein half uurtje weer klaar. Op naar Ruthen. Igo (onze nieuwe navigatie programma) stuurt ons langs allemaal hele mooie weggetjes.

Ruthen

Af en toe stottert hij een beetje, maar dat geeft niet zo kom je soms op nog leukere weggetjes uit. De motor had Manfred voor we op vakantie gingen nog even gereviseerd, maar tot nu toe spint hij als een grote berg op en berg af. Ruthen blijkt een erg leuk dorpje te zijn. We hebben de hele stadsmuur afgestruind. Er staat ook een watertoren die je kunt bezichtigen.

1 augustus 2006

s`Morgens het laatste stukje stadsmuur het begint helaas wat te regen. Het is maar een klein buitje. Volgende camperplaats Warstein nog geen half uurtje en we zijn er volgens Igo maar geen camperplaats te vinden. Dan maar door naar Winterberg. De omgeving is schitterend het ene moment rij je hoog op de berg en het andere moment er tussen in. Kayleigh lig lekker te slapen en Melissa is aan het zingen en tekenen. Winterberg eerst maar even lekker rond neuzen. Ons fototoestel vergeten. Terug naar de camper onderweg even wat lekkers op gehaald gekruid vlees en aardappeltasjes. 14:30 heerlijk gegeten na het eten stroom aangesloten. 50 cent voor 3 stunden. Kom op we gaan nog even wandelen wat een omgeving. Vanaf een berg kam kunnen we zien dat ze op de andere berg een skihotel aan het bouwen zijn. Op de terug weg naar de camper gaan we ons lekker verwennen met een ijsje. Helaas valt het tegen en de bediening is erg onbeleefd. Terwijl Manfred en ik toch nog een kop koffie en thee bestellen valt het ons op dat het buiten wel erg hard regent.

Ondanks zo`n regen bui zijn we wel droog bij de camper gekomen. Terwijl ik de meiden aan het wassen ben met warm water zet Manfred de schotel op.

S`Avonds hebben we CSI zitten kijken en daar na lekker onder de wol.

2 augustus 2006

O ja we hebben geen water even halen hij doet het niet. Op naar de VVV. Melissa en ik gaan een ontbijtje op halen. Na het ontbijt besluiten we toch naar Attendorn te gaan. Het begint te regen. Tijdens onze reis komen we erg veel weg op brekingen tegen en de meeste camperplaatsen zijn erg rustig. We kunnen het niet vinden en Igo is de kluts kwijt. Na een hoop gevloek zegt Manfred Olpe. Igo stuurt ons een erg leuk weggetje op. Tijdens onze klim naar boven gaat er wat mis. Manfred scheldt de hele camper verrot. Kayleigh ligt lekker te slapen en Melissa en ik gaan de omgeving even verkennen. Als het rustiger is geworden bij de camper komen we terug. Manfred heeft ondertussen de halve motor los liggen. Hij vindt niks alles is goed het is of er net een lampje boven Manfred hoofd gaat branden en het schelden begint weer.

Pech onderweg
Olpe

Zijn vermoedens zijn gelijk de membraam is kapot. Manfred maakt de membraam met een stukje skaileer van het dashboard. Volgens een stel oudere heren was er onder aan de berg een garage. Als we daar vragen heeft die geen onderdelen. Op naar Olpe we zien wel. Het zelf gemaakte membraam doet zijn werk en brengt ons naar Olpe. De hele rit rij je langs of over de Biggesee het is schitterend. Bij Olpe gekomen is gelijk aan ons rechter hand het openbare zwembad en de camperplaats. Er is schoon water en we kunnen vuilwater lozen stroom kost 1 euro voor 10 uur. Bij het zwembad kun je even lekker douche voor 1,50 per persoon. Even alles de boel laten lekker genieten van de omgeving en een lekker ijsje eten.

3 en 4 Augustus 2006

Op zoek naar een dealer. We komen een Bosch servies punt tegen daar probeert Manfred in zijn beste Duits uit te leggen wat we nodig zijn ze komen er niet uit en ze vertellen ons waar we een Mercedes dealer kunnen vinden. Het zou maar ongeveer 1.5km zijn het bleek dus 3km te wezen. De volgende ochtend om half 8 was ons membraam er. Na deze zeer lange wandeling zijn Manfred en Kayleigh heerlijk wezen slapen en hebben Melissa en ik een wandeling gemaakt rond het staartje van de Biggesee. Daar bij hebben we een kerkje gezien en een weerstation. Toen we terug waren zei Manfred we gaan zwemmen. Na het zwemmen hebben we lekker kebab gegeten. Melissa wou papa het weerstation nog laten zien.

5 augustus 2006
Reperatie

We staan nu bij de Mercedes dealer. Manfred probeert de nieuwe membraam te plaatsen. Eerst moet hij nog even vissen. Bij de garage vraagt Manfred om een magneet pen. Het lukt hem en de membraam zit er met een klein beetje gevloek er ook weer op . Wat gaan we nu doen. Ik wou erg graag bij de dam kijken die we op de heen weg hier heen hebben gezien.

Wat is hij mooi aan de ene kant kan je het water bijna aan raken en aan de andere kant kijk je echt de afgrond in. Hij is opgebouwd tussen 1908 en 1912 hij is voor de waterbalans van de Biggesee en de rijn en de moezel. Na een heerlijke wandeling gingen we weer op doorreis. Het gaat steeds mis met onze gps. Van ellende zetten we de camper aan de kant even een kopje koffie en wat eten. Manfred zegt we gaan naar Hagenburg. Nog maar 20km en er spat iets tegen mijn voet Manfred zet de camper gelijk stil. Shit alweer de slangklem.

De dam

Er rust wel een engeltje op de camper want een bewoner heeft voor ons wel een slangklem. Na een bedankje vervolgen wij onze weg. De gps doet zijn best maar het gaat niet van een leien dakje. Toch vinden we onze camperplaats de meiden had ik al lekker te slapen gelegd en Manfred en ik gaan nog even buiten zitten.

6 augustus 2006
Hagenburg

De camperplaats is netjes er is stroom en onder aan is een sanistation. Het is een nostalgie dorp we zijn in een kerk wezen kijken en we hebben ge-minigolft. s`Morgens zijn we bij het VVV kantoor geweest. Er is een plaats in de buurt waar je kunt zien hoe ijzererts gewonnen word. Het winkelcentrum is echt heel erg mooi. Naast de camperplaats is een heel groot park en aan de andere kant kijk je naar een oude stads muur.

7 augustus 2006

We gaan naar Steinbach naar de grotten. Helaas gaan de grotten pas om 14:00 open. Eerst maar lekker rond wandelen. Onderweg komen we bramenstruiken tegen Melissa vindt ze niet lekker maar Kayleigh krijgt er niet genoeg van. De grotten gaan los. Eerst gaan we met een treintje naar beneden. De hele rond leiding onder grond duurt 90min. De dames vinden het schitterend maar, het treintje blijft het leukst.

Steinbach
Koblenz

Wat gaan we nu doen terug naar Hagenburg nee we gaan naar Koblenz kijken wat ze hebben geregeld. Wat een mooie stad, maar een slechte plaats voor camperaars. Het is een festival bezig dag van de clowns. Zag er erg leuk uit. Na een maaltijd zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats. Buiten Koblenz bij een benzinepomp vinden we een plekje. Je kunt er lekker douche verder is er niet echt iets.

8 augustus 2006

Ja, Koblenz is echt een heel mooie stad maar helaas er is niks geregeld voor camperaars. Wat nu????

VVV kantoor zei dat er nog plaats was bij een camping een dorp verder op . Het kost per nacht 27 euro en de stroom kwam er dan nog over heen. Nee, dat doen we niet. Naar St.goar volgens mijn papa is het heel erg mooi maar, ik heb Melissa beloofd om naar Neef te gaan. Op naar Neef. Al slingerend lang water door de bergen komen we in Neef. Het is net als op de foto. Het is prachtig 5euro per nacht en 1,5euro voor de stroom per dag.

Neef
9 augustus 2006

We zijn heerlijk aan de wandel gegaan eerst kijken bij een oude klooster die voor speciale gelegenheden nog gebruikt word. We gaan de Pietersberg op wat een klim op een gegeven moment liepen we boven op een kam we konden links kijken en rechts. Wat een uit zicht prachtig. Een klein stukje verder komen we bij een begraafplaats. Via een smal pad lopen we richting een oud Romeinse burcht. Van af dit punt kunnen we de camper zien wat is hij klein de omgeving ziet er ook sprookjesachtig uit.

Romeinse post
Cochem

Op de begraafplaats komen we achter waar de plaats naast neef zijn naam aan te danken heeft. De familie Brem de familie was de rijkste en had de meeste wijndruif landerijen. Maar weer verder het is lastig te zien maar er staat toch echt een oude waterput. Wou wat mooi. De meiden vinden nog een uitkijk punt. We slingeren tussen druiflanderijen weer naar de camper. Terug bij de camper krijgen de meiden een ijsje en Manfred en ik raken aan de praat met een ouder echtpaar. Na een gezellig babbeltje gaan Manfred en ik bedenken wat we gaan doen. Ik wil erg graag kijken in Cochem. De camperplaats is niet echt mooi maar we gaan toch even rond kijken.

Het is echt een zeer toeristisch dorp.

We genieten van de omgeving maar moeten de meiden helaas teleurstellen dat we niet kunnen rond varen. Na een boodschapje en wat eten gaan we toch nog even rond kijken. Naast ons komen er nog een Nederlander staan ze vragen hoe het werkt we leggen het uit. We gaan Cochem in en ik koop voor ons allemaal een erg lekker ijsje. Terug naar de camper de meiden mogen even spelen in de speeltuin. Bij de camper lekker kop koffie zetten. We gaan toch ergens anders staan maar voor we de kans krijgen om weg te gaan raken we in gesprek met onze buren. Het is erg gezellig en we wisselen ervaringen uit dus word het een uur of 12 voor we gaan slapen.

SPegelturm
10 augustus 2006
Ditzum

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze buren en gaan naar onze volgende camperplaats Olf. Het was niks even de beentjes strekken. Even kijken bij Koblenz nee helaas ze hebben echt niks geregeld. We besluiten via valkenburg richting huis te gaan. Als we in valkenburg hebben genoten van een lekkere maaltijd en weer op de terug weg naar de camper zijn belt opa. Nee, ze zijn gelukkig niet in de buurt van Koblenz nee ze gaan naar Ditzum. Bij de camper gekomen schrapen we alles bij elkaar en reizen richting Ditzum. Het lukt niet in een keer niet al teveel diesel meer en uitgeput zetten we de camper aan de kant. Na een heerlijke nacht rust zoeken we eerst een benzine pomp en zetten onze reis voort.

11 Augustus 2006

In Ditzum aan gekomen nee geen opa en oma. Het is niet koud dus kunnen we nu alles goed bekijken. Met de meiden proberen we de walkie talkies uit. Ze vinden het erg leuk.

12 augustus 2006

Nog geen opa en oma zouden ze wel komen??? Wij besluiten om heerlijk te gaan wandelen. We lopen een erg lang stuk langs de dijk en komen bijna bij de Dollart. De Meiden worden een beetje moe dus gaan we terug richting camper. Tot onze verbazing zijn opa en oma er. We proberen allemaal tegelijk opa en oma te vertellen wat we allemaal beleefd hebben. Het is erg gezellig. s`Avonds gaan we nog wandelen om de lichtjes op de brug te zien.

Op de dijk
13 augustus 2006
Met opa

Onze vakantie is ten einde.

We genieten nu nog even met opa en oma van deze dag. Op terug naar huis.

Deze vakantie was druk en helemaal volgeboekt maar we hebben er met volle tuigen van genoten. Zelfs met nog geen 250 euro kun je prima vermaken.