Pasen

Donderdag 1 april

Na het werk vertrekken we naar Nettersheim. Ik wil met het gezin naar de duivels muur in Irrel. Manfred en ik vermaken ons prima onderweg. Voor een lang weekend vinden we dat er erg veel mensen de andere kant op gaan. Geeft niet dan is het op onze plek een stuk rustiger.

Volgens de weersvoorspelling was het weer niet echt super maar wel droog. Melissa en Kayleigh liggen al lekker te slapen. Het is best een lange rit en als we er eindelijk zijn duiken we gelijk lekker onder de wol.

Vrijdag 2 april

Iedereen is erg vroeg wakker. Ik ben zelfs al aan het wandelen geweest en heb boomer al lekker uit gelaten.
Met een goed gevuld buikje gaan we de heleboel verkennen. De omgeving is erg mooi. Er zijn speciale routes die je kunt lopen of fietsen. Op de routes vind je telkens verschillende borden met uitleg over hoe hier vroeger geld verdient werd en ook hoe de mensen hier leefde. Manfred en kayleigh horen en zien dan ook nog een stoomloc.

 Het is een prachtig gezicht van af de brug. Dan gaan we een berg op en boven op de berg is een oude ruïne.
Tussen door komen we nog een speeltuin tegen en daar laten we de meiden even lekker ravotten. De omgeving is prachtig we kunnen de meiden niet eens bij houden want ze rennen van links naar rechts. Tegen 3 uur krijgen we erge honger, dan vinden we een zaakje waar je pizza en spaghetti kunt eten. Snel naar binnen iedereen besteld zich wat lekkers en tijdens het wachten bespreken we wat we verder gaan doen.

Voor we eindelijk er over eens zijn worden onze gerechten geserveerd. Aan ons tafeltje is het ineens erg stil. We genieten met volle teugen. Na het eten lopen we op ons gemakje terug naar de camper. Papa en mama zijn best een beetje moe van het achter de meiden aan rennen en de rit van de avond er voor. Voor we op bed gaan vertel ik dat ik wel een idee heb voor de volgende dag. Iedereen kruip onder de wol en gaat dromen over wat we tot nu toe gedaan hebben.

Zaterdag 3 april

Na het ontbijt en alle rommel weer in de camper gezet te hebben gaan we naar de duivelsmuur. Volgens de gegevens die ik mee had komen we op een erg vreemde plek uit. Manfred vraagt voor de zekerheid en een erg vriendelijke man verteld manfred waar we heen moeten. Leuk!!!! berg op en dan niet zo maar berg op, haarspeld bochten. We vinden het begin punt en we beginnen onze wandeling.

Boomer rent voor ons uit hij vind het geweldig. Er is genoeg informatie over de omgeving en we volgen de bordjes van de duivel. De meiden vinden de ingang. Het is een trap naar beneden als we denken dat we beneden zijn moeten we de hoek om tussen 2 hele schuin staande rots blokken door. Over een brugje dan weer een trapje en dan zijn we echt bij de duivelsmuur en het is een muur. Donders wat mooi we lopen lekker langs de hele hoge rotsmuur.

Bij een bergstroompje nemen we een lekker slokje. Dan komen we een bord tegen waar op staat dat er een waterval in de buurt is. De meiden hebben het erg naar hun zin dus willen de waterval ook zien. De waterval is meer een grote wild water stroom. Het mag de pret niet drukken. We hebben eigenlijk wel een beetje dorst. Een kleinstukje verder op is een bergcafeetje. Het is en gezellig tentje en we genieten van een drankje en wat lekkers. Ooo neeee we moeten de berg weer op.

De meiden vinden een uitdagende weg naar boven ondanks het erg stijl is zijn we in een mum boven. Daar pakken we nog een paar museums mee. Terug bij de camper willen we nog ergens heen maar waar???
Melissa en kayleigh zeggen bijna in koor olpe.

Dan kunnen we nog even lekker zwemmen. Manfred en ik kijken elkaar aan en bezwijken onder de heel erg lief kijkende meiden. We reizen naar olpe daar aangekomen is het best laat en kruipen we heerlijk onder de wol.

Zondag 4 april

Het is een heerlijke morgen en de meiden hebben honger. We gaan op zoek naar een bakker. Met een zak vol lekkere broodjes gaan we naar de camper en smullen de broodjes lekker op.
Nu kunnen we gaan zwemmen. Vlug boomer nog uitlaten en dan snel lekker zwemmen.
Na het zwemmen willen de meiden en lekker broodje eten. Daar zeggen mama en papa geen nee tegen.

Er is wel wat veranderd bij onze kebab zaakje, maar het eten is nog net zo lekker. De eigenaar trakteert ons op turkse thee. Zelfs manfred vind het erg lekker. We praten over alles wat we tot nu toe gedaan hebben en de meiden vonden de duivels muur wel heel erg leuk.

De meiden beginnen te knikken bollen tot dat papa zegt wie wilt er nog een ijsje dan zijn ze meteen weer wakker. We wandelen lekker op ons gemakje naar de ijssalon. We genieten daar van een heerlijk ijsje. Het is na het ijsje wel tijd om ons mandje op te zoeken. Bij de camper leggen we de meiden op bed. Manfred en ik gaan boomer lekker uitlaten en na de wandeling kruipen wij ook lekker in bed.

Maandag 5 april

Na een heerlijk ontbijt moeten we eigenlijk ons voor bereiden voor de trip naar huis. Eerst even door het dorp wandelen. Wat is het toch mooi hier .
Weer een super weekend.

© 2023: Giddy Up Slow | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress