Grote Vakantie

24-07-2010

Zaterdag eerst nog even naar oma want ze is jarig. We kunnen allemaal niet wachten tot we vertrekken. Als we thuis komen alles goed controleren en we kunnen op weg naar onze eerste stellplatz. Bad essen als we er aankomen is het een grasveldje waar je kunt overnachten er is stroom en je kunt er schoonwater tappen en vuilwater lozen. De camper staat op zijn plaats nu maar eens alles verkennen.

Wat hebben wij weer een geluk er is een boten feest aan de gang. Wij kijken naar drakenboot race en genieten van het mooie weer.

S`avonds kruipen we allemaal voldaan en uitkijkend naar de dagen die gaan komen.

25-07-2010

S`morgens haalt manfred lekker broodjes en na het ontbijt gaan we weer het dorp in. Er is nog van alles te doen vandaag. Wij gaan op zoek naar de watermolen. Als we hem vinden is die nog niet open tegen 14 uur gaat hij open. We zijn er erg vroeg dus gaan we eerst een stuk wandelen. Heerlijk door het bos en we eindigen bij een park met een ontdekkingspad. Er hangt een droomsteen en er is een kleine doolhof.

Van het wandelen krijg je best wel een beetje dorst mama had een stukje terug een bakker gezien waar je ook even lekker op het terras kan zitten het is toch nog te vroeg om naar de molen te gaan dus lopen we naar de bakker. Met een kopje thee voor mama en fris voor de rest en niet te vergeten een lekker gebakje genieten we van het zonnetje. Als alles op is en we nog even hebben na zitten te praten zegt manfred de molen is open laten we gaan kijken bij de molen hij is nu open.

Als we er zijn zien we het rad draaien en de meiden gaan ons voor naar binnen en roepen dat we moeten op schieten want het ziet er heeel heel mooi uit. Als manfred en ik ook binnen zijn kijken we echt ook onze oogjes uit, alles is in een zeer goede staat en de meneer die er aanwezig is legt alles in geuren en kleuren uit. Gelukkig voor mij in het schoolduits dus kan ik het ook erg goed volgen. De meiden mogen met een handsteen graan malen ze vinden het erg leuk. Als aandenken kopen we 2 meelzakjes.

Wat gaan we nu doen nog even lekker genieten van het mooie weer dus via een andere weg lopen we op ons gemakje naar de camper. Onder weg komen we een paar leuke winkeltjes tegen waar onder een ijssalon jammie. Zullen we ja, nee, ja , nee nou okee we nemen een lekker ijsje. Na het ijsje lopen we weer verder en de meiden komen bij een winkeltje die allerlei verschillende knutsel dingentjes verkopen. Melissa en kayleigh zoeken er allebeide een mooi uit en we gaan weer verder.

We brengen boomer even naar de camper zodat wij nog even kunnen genieten van de drakenboot race. Als we weer op het feest terrein zijn is het al een gezellige drukte. Een broodje kebap en een braadworst en onze maagjes zijn weer gevuld. Een stukje terug is er een band aan het spelen en met ons allen zitten we er naar te luisteren tot dat melissa toch eigenlijk terug wilt naar de camper. Kayleigh wilt nog dansen en naar de muziek luisteren. Is goed zegt manfred dan gaan wij met ons tweetjes terug naar de camper.

Kayleigh en ik genieten van de muziek en er komen een paar zeer bekende nummers langs nenna 99 luftballon en nog een paar. Kayleigh gaat de dansvloer op en geniet met volle teugen van de muziek. Tegen 23 uur was er een lichtjes parade met boten, kayleigh en ik zochten ons een mooi plekje op. Er kwamen wel 2 versierde jachtjes naar ons toe varen nou als dit alles is nou dan gaan we maar terug naar de camper.

Terwijl we naar de camper gingen lopen kwamen er een heleboel boten naar ons toe varen. Wat jammer dat melissa en papa er niet zijn kayleigh zegt dan kijk mama boten met vuur dat is toch gevaarlijk.

We staan boven op de brug en de draken boten zien we heel goed voor bij gaan met het gevaarlijk vuur het is prachtig om te zien.

Terug bij de camper kleden we ons uit en springen lekker onder de wol.

26-07-2010

MMMMMmmm heerlijk geslapen en na een ontbijtje gaat papa betalen en maken we ons op voor de reis naar Bad Sachsa. De rit is erg lang en nat. Het blijft regenen zelfs als we er aankomen regent het. Wij laten ons niet kennen en gaan toch even op zoek naar bakker en winkels. Er is niet veel te vinden wel een boel mogelijkheden om lekker te eten na 4 borden te hebben gelezen lees ik een met schnitzels en iedereen zegt MMMMmmmm lekker lust ons wel. Nou kom op wat maakt het uit dan eten we hier wat lekkers hoef ik vanavond niet te koken vind ik ook wel lekker.

Het eten is heerlijk en onder het genot van een kop koffie maken we plannen voor de volgende dag.

Terug bij de camper laten we de Boomer even lekker uit en gaan dan heerlijk slapen.

27-07-2010

S`morgens worden we heerlijk uitgerust wakker het is hier heel lekker stil. Volgens mij zie ik zelfs wat zonnestralen tussen het kiertje voor bij de cabine. Wat is dat dan het klink als een SRV. Snel loop ik naar buiten op de voet gevolgd door manfred. We moeten allebeide wel een beetje lachen het lijkt wel een beetje op een srv. Het mooie is dat deze op een srv lijkende wagen heerlijke broodjes, vlees(waren) en eieren verkoopt. We neem wat broodjes en vleeswaren.

Ik zal eerst even vertellen wat onze reis plannen zijn. Op internet hadden we een wandelgebied gevonden in Harz. De wandel club heet Harzer wandernadel. Bij de meeste touristinf. kun je een speciale wanderpass kopen en wandelkaart. De beide meiden waren helemaal er voor in. Manfred en ik hadden zo iets als we tot brons komen zijn we dik tevreden. Dat met 3 weken moet dat toch enig sinds wel lukken.

Na het ontbijt lopen we naar de touristinfo . Daar kopen we de wandelpas, 1 voor Melissa en 1 voor Kayleigh.

De wandelingen kunnen beginnen hop door naar onze eerste stempel. De rugzak zit vol lekker dingentjes en niet te vergeten de wandelkaart. De meiden vinden het erg leuk en stappen er vrolijk op los. Tussen door eten en drinken we wat het is gelukkig niet zo heel erg warm zo onder de bomen.

Dan zien de dames in eens de stempelpunt. Het hele bos word opgeschikt door een uitbundig gejuich van de meiden. We lopen niet weer via de zelfde weg terug. Deze route is net zo adem benemend als de heen weg. En ja en wat zien de dames tot hun vreugde het tweede stempelkastje wat zijn ze blij 2 stempels in 1 dag. Het enge probleem is dat de bomen hier wat minder rijk staan omdat we ook weer in een bewoonde wereld komen, je merkt het wel de temperatuur schiet omhoog. Iedereen krijgt het nou best een beetje moeilijk zelfs Boomer word een beetje moe. We gaan nu wel wat vaker even rusten. Zo duurt het best een tijd voor we weer in de buurt van de camper zijn. Als traktatie en best wel een beetje verdient nemen we een heerlijk ijsje. Terug bij de camper kruipt boomer in zijn privé honden hok(zie foto) en wij ploffen neer. Er zijn een paar campers bij gekomen en tijdens een gezellige babbel maak ik ook wat lekkers klaar.

28-07-2010

bad sachsa naar wendefurth

S`morgens weer broodjes bij de srv vandaan de meiden spelen nog even met een jonger meisje en papa en mama zorgen er voor dat we alles op ruimen en klaar maken. Manfred zet de volgende camperplaats in de igo. Het is wendefurth geworden de camperplaats is bij een magnege/hotel. Als we er aan komen vinden we het eigenlijk niks maar uiterlijk zegt niet alles. De eigenaar is erg vriendelijk hij zorgt er voor dat we stoom hebben en laat zien waar we kunnen douche. Het is er schoon maar wel verouderd. De omgeving maar eens verkennen. We nemen de wandelkaart en de hond mee en gaan ons maar eerst een beetje in beweging zetten we hebben namelijk nog een beetje spierpijn van gisteren iets te veel gewandeld. De beweging loopt uit op een hele klim partij en we genieten er zo van dat we geen last meer hebben van spierpijn. Helaas is het nog wel af en toe een beetje aan het spetteren. Onder aan de berg zien we een stuwdam daar was ook een stempeltje voor de meiden.

Wij hebben tot zo veer veel geluk deze keer kunnen we een dam van binnen bekijken als we daar zin in hebben. We hebben nog net genoeg tijd om de hond naar de camper te brengen en op ons dooie gemakkie terug te lopen. Het is erg leerzaam alleen de film vonden de meiden niet zo leuk was in het Duits. Manfred en ik hebben af en toe wat dingetjes uitgelegd. Na de film gingen we naar de stuwdam en moeten er een trap af. Het is van binnen er mooi om het te zien . De meneer legt alles goed uit hij geeft iedereen de tijd om alles goed te bekijken. Zelf als er vragen zijn legt hij alles heel goed uit op zijn schoolduits.

Tijdens de wandeling terug naar de camper raken we allemaal niet uitgepraat over de dam en voor we het weten zijn we er al weer.

Tijdens het avond eten hebben we het er over dat er nog 2 stempels zijn in de buurt.

Na het avond eten gaan we boomer met ons allen uit laten. We lopen nu naar een andere dam daar lopen de buizen ook. Manfred legt uit waar de buizen voor dienen. Het enige wat ik en de meiden zeggen dat het wel een erg mooie glijbaan zou zijn. Lachend lopen we verder. Bij de dam staat er van allerlei info op. Het is heel mooi en erg leuk.

Het is best wel laat als we terug zijn bij de camper. Lekker gaan slapen want morgen gaan we weer een paar stempels ophalen.

29-07-2010

wendefurth naar timmenrode

Heerlijk geslapen het is hier lekker rustig. Gisteren hadden we ook nog wat proviance opgehaald. Als je een fiets hebt of wat meer tijd kan je het gerust met de bus doen.

Tijdens het ontbijt vul ik de rugzak met lekkers en genoeg te drinken. De meiden rennen voor ons aan om de weg te wijzen ja die hebben de kaart heel goed bekeken. Ze weten voor het eerste stuk precies waar we heen moeten. De omgeving is heel erg mooi. We komen op een kruizing en we kijken op de kaart waar we heen moeten. We zijn het allemaal niet met elkaar eens maar na een hoop gemopper zeg ik als er geen bord staat moet je gewoon recht door . Op deze wijzen lopen we gewoon helemaal verkeerd. Ondanks dat genieten we er van en belanden we toch bij een stempelpunt. Deze is helaas boven aan de berg en van af het uitkijk punt zien we de houtskoolbedrijf. Daar wouden we naar toe. Wat gaan we doen ????? Manfred zegt nadat we onze drinken op hebben dat het nog vroeg is, waarom lopen we er gewoon niet heen. We gaan lekker berg afwaarts loop wel even wat sneller maar je voelt het wel in je kuiten. Na een leuke afdaling komen we bij de houtskoolmaker. We besluiten toch het museum te bezoeken. We vinden het heel leuk, het schijnt dat er vroeger mensen in de bossen leefde en hier en daar speciale bergen van hout maakte. Die bergen worden dan bedekt met aarde en grasmatjes. Het hout in de berg word aangestoken en die laten ze dan gecontroleerd verbranden tot houtskool.

Als alles goed gezien is gaan we weer op naar de camper. Voor de museum staat een kleine eetgelegenheid. We hebben allemaal best wel een beetje honger. Heerlijk een curry worst en frietjes. Niet de mayo vergeten hoor papa en mama wij zoeken een plekje.

Tijdens het eten kijken hoe we bij de camper kunnen komen. Manfred en ik zien een stempelpunt en als we het zo bekijken is het wel te doen. Boomer is nu goed uitgerust en die staat al te springen om verder te gaan.

De wandeling verloopt redelijk en we maken geen foutjes maar we kunnen wel merken dat de meiden moe worden.

De stempelpunt de meiden gaan eerst stempelen. Dan gaan ze zitten en hun mond valt open en ze beginnen mama mama papa papa kijk kijk . we krijgen er geen woord tussen eindelijk worden ze stil en kijken we met ons alle naar de hele mooi uitzicht die je hier boven hebt.

Hop hop we zullen toch weer naar de camper moeten hij komt niet naar ons. Melissa vraagt of we nog een nacht blijven of dat we verder gaan. Als ik tegen melissa zegt dat we vlak bij een duivelsmuur zijn wilt ze erg graag verder.

Bij de camper verzamelen we alles en papa gaat betalen. De prijs valt reuze mee. Eigenlijk kan ik dat telkens vertellen, dat is een voordeel dat je op camperplaatsen staat.

Nou door naar timmenrode bij een forelkwekerij. Daar aangekomen zijn de meiden weer uitgerust en willen ze eigenlijk gelijk naar de duivels muur. We gaan wel even wandelen om te kijken of er nog een bakker is. Die is er, nog een klein stukje en dan terug naar de camper we moeten toch douche en lekker gaan slapen we hebben al weer genoeg km afgelegd met ons gewandeld.

30-07-2010

Iedereen is wakker en we gaan met ons alle broodjes halen. We nemen ook wat lekkers mee.

Na het ontbijt smijten we de rugzak vol en we gaan er op uit zelfs boomer wilt met ons mee. Het eerste stukje moeten we best wel klimmen maar als we bijna boven zijn komen we een nederlands stel tegen met 2 kleine jongens. We babbelen even over de stempelpunten die we al gehad hebben. Wij lopen de meeste, hun proberen de meeste punten met de auto te bereiken en dan nog een klein stukje te lopen. In eens beginnen de meiden de gillen. We kijken verschrikt op en lopen in hun richting en zien dan waarom ze zo gillen. Ze hebben gelijk ooooooooooh wat mooi. We nemen afscheid van de Nederlanders en we beginnen op onze reis over de duivelsmuur.

Op eens moeten we een keuze maken makkelijk of moeilijk????????????

De meiden willen de moeilijke route dus hop hop de moeilijke route.

We moeten klimmen en klauwteren, af en toe zelfs boomer dragen. Onderweg komen we mensen tegen die het helemaal te gek vinden dat de hond mee gaat. Het is echt genieten van de uitzichten tussen de bomen door of boven op een rotspunt. Manfred en ik moeten de pas er in houden want de meiden vliegen als waren over het pad. Aan het eind genieten we van de omgeving en nemen een andere weg terug. Via dit pad zien we pas hoe hoog en rotsig het pad daar was, het maakt het voor de meiden alleen nog maar mooier en geeft ze een voldaan gevoel. Dat hebben we gewoon gedaan zonder piepen en klagen. Tijdens de wandeling naar de camper vertel ik dat we nu ergens naar toe gaan wat voor de kinderen een groot feest gaat worden.

Bij de camper laden we alles in en gaan op weg naar Thale. De camperplaats heeft niks maar het uitzicht is wel mooi. We lopen even een rondje met de meiden en gaan opzoek naar een bakker en winkels. Tijdens de wandeling maken de meiden een heleboel plannen. Bijna naast de camperplaats is een pretparkje. De boodschappen zijn binnen en melissa en kayleigh willen nu naar het park, helaas moeten we vertellen dat het nu gesloten is en dat we morgen ochtend meteen heen gaan.

We maken ons op voor bed en gaan lekker slapen.

31-07-2010

Dit keer waren de meiden voor ons aan wakker en waren druk aan het springen en stuiteren. Boomer vond het wel prima hij was blij dat hij in de camper mocht blijven.

De meiden gaan eerst een paar atracties in en dan gaan we met de skilift naar boven. We hebben onze stempelboekjes mee dus hop even het stempeltje halen en dan weer snel de atracties in. Maar het is toch mooier dan we hadden gedacht. De meiden roepen niks anders dan mama papa moet je dit zien. Omdat de meiden schijnbaar meer kracht in de benen hebben moeten wij ons best doen om ze bij te houden. Het komt ook omdat je om elke boom weer een ander spectaculer uitzicht hebt. Het pad dat we lopen heeft een verhaal en aan het eind van het pad eindigt het verhaal niet aan de overkant van de kloof gaat hij verder. Melissa en kayleigh willen daar ook wel heen. We spreken met hun af dat we dat morgen doen we gaan nu eerst beneden verder kijken.

Beneden eten we een lekkere curry worst en gaan we mini golfen. Vanavond een avondje van rust is ook wel even lekker.

01-08-2010

S`morgens de meiden al weer voor ons aan wakker en ja al weer aan het springen. Boomer verstopt zich hij weet het nog niet of hij mee wilt. Hij gaat toch lekker mee hij heeft gisteren genoeg gerust. We gaan deze ronde met de andere lift naar boven dit is een gondel dus kunnen we boomer makkelijk mee nemen. Hij vind het wel een beetje vreemd maar is blij dat hij mee mag. Boven op de bergkam is het weer een schitterend uitzicht op de andere kant. Hier boven is er meer te doen dan aan de andere kant. We gaan met de zomerrodelbaan en nog even naar de dierentuin. Niet de tijd vergeten anders komen we niet meer met de gondel naar beneden.

De dag vliegt voor bij en als we beneden zijn gaan we bij het station wat lekkers eten.

Bij de camper zitten we eigenlijk met een probleempje water is bijna op en de wc volgens mij stroomt nu zelfs bijna over. Volgens de boeken moet er ergens een sani zijn. Wij zoeken en zoeken tot onze frustratie gaan we voor het eerst naar een camping het is niet de goedkoopste oplossing maar we kunnen even douche en helemaal tot rust komen.

Ja we komen echt tot rust. En als je naar thale gaat neem vooral deze camping “KlosterCamping Thale” . Voor we het weten is het toch wel tijd om te gaan slapen.

02-08-2010

thale naar weddersleben

We hadden broodjes besteld. Samen met boomer haal ik ze op. We eten lekker buiten en we beginnen met de plannen waar gaan we heen. We kunnen nu wel weer terug naar de ander plek. Maar ik had ondertussen een plek gevonden waar je kunt staan bij een oude papier fabriek. Vandaar kunnen we naar een stempeltje lopen en heeft ook iets met de duivelsmuur te doen.

We ruimen alles op wensen iedereen een fijne vakantie verder en we gaan naar weddersleben. Als we daar aankomen staan er nog 2 nederlanders 1 met een caravan en de andere met de camper. We praten even met de beide stellen en ze bieden ons aan om de volgende ochtend ook voor ons broodjes mee te nemen. Na een tijdje babbelen gaan wij lekker wandelen en onze buren gaan fietsen. Het eerste stuk is volgens de meiden erg saai maar dan rijst er een grote rotsblok op en daar nog 1 en dan worden de meiden helemaal gek en rennen van links naar rechts en vinden het ineens niet saai meer. Het weer is super en we genieten er van eerst boven langs en dan via een onder weggetje beneden langs en we zijn weer bij de camper. De meiden gaan spelen in de speeltuin en ik draai een paar wasjes. S`avonds iedereen lekker douche en dan na een spelletje moeten de meiden op bed.

03-08-2010

Terwijl ik de volgende morgen de tafel dekt zegt manfred tegen mij dat de buurman al weg is om broodjes te halen. Gelukkig toch nog lekkere broodjes. De buurman geeft ze bij ons af en zegt dat ze net afgebakken waren. Ik haal de was even op en begin de camper even op te frissen en de kleding op te ruimen. we gaan vandaag naar wernigerode daar verblijven we een paar dagen bij onze vast camperplaats Gästehaus Mann. Daar aankomen pakken we de boodschappen tas en gaan naar de stad met de bus. Dan richting aldi boven aan de heuvel in het dierenparkje is een stempelpunt. Volgens de kaart is er niet al te ver nog 1 dus kom op die halen we nog even voor het donker word.

Wat was het weer heerlijk wandelen. We komen moe maar voldaan aan bij de camper en gaan ons klaar maken om te slapen.

04-08-2010

We staan op onze vaste camperplaats we besluiten om heerlijk te gaan wandelen en op zoek te gaan via een stempeltje naar het stempeltje bij het gast huis boven op de berg. Zelfs in de zomer is het erg mooi. We komen bij het eerste stempeltje hebben we vlot gedaan. Het is nu ook wel een stuk makkelijker het wandelen in de bergen.

Om elke boom is er wel weer wat anders te zien of ligt onze afslag verstopt. De meiden zijn nu echt aan het speuren en de kaart aan het bestuderen om te kijken of we via, via bij het stempeltje kunnen komen want ze willen graag de mooiste en uitdagenste paden hebben. Het gaat zo goed met lopen dat we niet eens merken dat de tijd echt voor bij vliegt. Als we de kaart goed bestuderen zien we dat er een bus halte is nog maar een klein stukje. Het duurt wel even voor de bus er is en papa zoekt nog wat om tv te kunnen kijken. Er is een kleinstukje verder nog een bedrijf.

De meiden hebben de puf op,nou dat mag ook wel maar ondanks hun gemopper ( wat zeker na bijna een volle dag lopen mag) en gepuf lukt het ons om nog een paar haltes voorbij te lopen. Helaas was het geen winkel, we zien wel de damploc voorbij komen dat was wel even leuk. We sjokken met ons allen met ons laatste beetje puf naar de halte en wachten op onze bus. Er word door ons alle gejuicht als de bus er aan komt. De bus gaat naar het centrum en daar stappen we over naar de bus die ons heerlijk naar de camper brengt. De rest van de avond hebben we gedoucht en wat was gedaan. Na een spelletje zijn we heerlijk gaan slapen.

05-08-2010

Het ontbijt smaakt nu nog lekkerder na zo`n hele lange wandeldag. De meiden raken er niet over uitgepraat tot dat manfred zegt we gaan met de damploc. Een paar oordopjes hadden we wel even nodig. Voor de meiden proberen we ook dingen te doen. Boomer is erg moe en wilt de camper niet uit we geven hem een dikke kus en gaan. Eerst met de bus en dan lekker met de stoomloc. De reis naar boven is super en erg mooi. Boven op de brocken vinden we minder mooi in de winter vonden we het toch een beetje mooier. We besluiten om net als in de winter terug telopen naar het eerste station de meiden mogen kiezen. Nou dat kunnen we zat aan hun overlaten die kunnen de leukste weggetjes volgens mij ruiken. Het is een super leuke dag en net als de lange wandeldag gaat deze dag zo snel dat we helaas weer naar huis gaan. Bij de camper gaan we eerst even boomer laten plassen. Die heeft lekker uitgerust en staat helemaal te springen. We eten snel wat en gaan dan nog even een kleinstukje met boomer lopen.

De rest van de avond doen we lekker niks en uitzoeken wat we morgen gaan doen.

06-08-2010

Vandaag gaan we een aantal groten bezoeken. Even goed gebruik maken van onze toeristen buskaart. Boomer blijft lekker thuis in de camper. Na het ontbijt lopen we richting bus en reizen naar de grotten we missen onze uitstap dankzij de buschauffeur maar komen bij andere grotten. Als we die bezocht hebben, hebben we keuzen om daar nog een grotten bezoeken of toch even een stukje terug met de bus en dan de grot bezoeken die we eerst op de planning hadden. Dat doen we maar als we daar aankomen is er geen rond leiding meer. De meiden halen wel hun stempeltje en we lopen terug naar de bus. De bus naar de camper komt best wel laat manfred kijkt of er nog een bus weer richting het vorige dorp gaat gelukkig wel en we reizen die kant op. We maken nog even een heerlijke wandeling met een klim partij naar het puntje van de berg de meiden willen nog graag even kijken bij het torentje. Daar boven vinden de meiden weer leuke padjes om over heen te gaan en het torentje geeft een heel mooi uitzicht over de omgeving.

Als we weer beneden zijn nemen we een lekkere waffel en wat te drinken. Daar na liepen we naar de bus en gingen weer lekker moe en voldaan zitten. De meiden waren nog niet moe genoeg en manfred had er over dat de bus precies stopt bij een oude mijn. Dat had hij beter niet kunnen zeggen want de meiden wouden meteen er heen. Ach waarom niet laten we gaan.

Het is er super mooi, de wandeling naar de mijn is erg leerzaam. In de mijn is het erg bbbrrrrrr koud.

Manfred en ik proberen alles ook een beetje uit te leggen aan de meiden. Voor we het weten is het voorbij en staan we weer lekker warm in de buiten lucht.

Nu zijn de meiden wel erg moe dus sjokken we naar de bus halte en wachten daar op ons gemakje. Bij de camper terug zorgen we er voor dat boomer lekker uitgelaten word en gaan we wat eten.

Na het eten gaan we op zoek in de dikke boek en met de kaart of er nog mooi plekken zijn waar we stempels kunnen halen. We hebben er een gevonden Braunlage maar nu eerst lekker slapen morgen weer een dag.

07-08-2010

Na lekkere verse broodjes en een kopje koffie ruimen we de rommel op. Manfred gaat betalen en we gaan op reis naar onze volgende bestemming. Als verassing stoppen we bij een waterval melissa en kayleigh vinden het geweldig . Op een gegeven moment geef ik de meiden hun boekjes en zeg dat ze op zoek moeten naar het stempelpunt. Ze zoeken en speuren en manfred en ik hebben wel tien benen nodig om ze bij te houden. Wat een genot. Boven aan de waterval vinden de meiden het stempelpunt. Daar boven kun je bijna de wijde omtrek goed bekijken en we genieten met ons allen van het uit zicht. Boomer niet hij was al moe van al dat geren en had beren dorst dus probeerde de waterval droog te drinken . nee dat lukte niet.

Het word toch wel tijd dat we weer verder gaan. We springen met ons allen in de camper en rijden over slingerweggetjes richting onze bestemming.

Als we door Braunlage rijden kijken we onze ogen uit maar kunnen moeilijk op elk stukje blijven staan. Manfred zegt dat het nog vroeg is dus kunnen we gerust straks even wandelen.

Melissa en kayleigh zitten te wuppen en als de camper eindelijk staat gaan we er op uit. We gaan op zoek naar de winkel die hier beneden te vinden is.

We halen proviance en gaan als we de boodschappen hebben opgeruimd de boel boven rondom de camperplaats ontdekken. Kayleigh ontdekt een heleboel frambozen en smult ze allemaal op. We lopen toch nog even naar de vvv via een computer vinden we nog wat leuke dingen die je hier kunt doen. Bij de camper terug zijn we gaan we allemaal even lekker gaan douche en dan heerlijk slapen.

08-08-2010

Na een heerlijk ontbijtje wandelen we de berg af om aan de andere kant met een lift naar boven te gaan. Boven op de berg genieten we van het uitzicht terwijl we wat drinken. Melissa en kayleigh gaan nog even lekker spelen. Boomer is uitgerust en de meiden zijn er klaar voor.

Ja we gaan niet met de lift weer naar beneden we gaan met step naar beneden. Het eerste stukje gaat niet er makkelijk en is ook het lastigste stukje. Kayleigh staat er bij mij op en we krijgen de smaak goed te pakken. Melissa vind het best moeilijk maar probeert het wel. Boomer rent met ons mee hij blijft lekker bij melissa die gaat niet zo snel is makkelijker.

Kayleigh zegt steeds waar ik langs moet en houd niet op met praten lachen en gillen van plezier. Als we allemaal beneden zijn willen ze nog een keer helaas dat kunnen we boomer niet aan doen.

Tijdens de wandeling terug naar de camper lopen we langs een mini golf. Mogen we papa?? Vraag maar aan mama. Mogen we mama??? Vraag maar aan papa. Wat zijn we toch gemeen maar langzaam lopen we er naar binnen en de meiden juichen en zeggen dat ze ons gaan verslaan.

Na het potje minigolf mogen de meiden nog even spelen en dan lopen we terug naar de camper.

Bij de camper aangekomen hebben we het er over wat we gaan eten. Papa vind dat we ons moeten verwennen en wat lekkers gaan eten bij het restaurant. Het is ook erg lekker. Na het avond eten gaan we nog even op zoek naar ons stempeltje.

We halen boomer op en de kaart. De meiden zoeken alles uit waar we langs moeten maar het is best een lastig stuk. Maar de wandeling op zich was erg mooi en we vonden een hele mooi camping midden in het bos. Weer een punt waar we moeten kiezen de meiden hebben schijnbaar veel energie want ze kiezen de langere weg. Geen probleem het is heerlijk weer en kayleigh blijft zich vol stoppen met frambozen. Het is echt genieten de omgeving is sprookjesachtig. Als we de stempelpunt bereiken word het al aardig donker. Melissa vind het toch een beetje eng worden er kunnen wel enge dieren zijn in het bos. Toch is het ook best wel spannend. Bij de camper vinden de meiden het wel goed en duiken lekker in hun bedje. Manfred en ik drinken nog wat en gaan dan ook lekker slapen.

09-08-2010

Na een heerlijke nacht rust en een ontbijt met lekkere broodjes maken we alles klaar om verder te reizen. We gaan naar Altenau. In Altenau stuiten we op een weg omleiding. Wetend dat we op die mannier meestal de camperplaats niet kunnen vinden beginnen we te bedenken wat we kunnen doen. Maar tot onze verbazing leid de omleiding ons precies naar de camperplaats. En dan ook niet zo maar eentje voor ons wel een hele mooie net niet boven op de berg. Je staat er bij de oude busstation word nu gebruikt door de schietvereniging.

Er is stroom dus manfred legt de camper aan het stroom dan kijken we even hoe het met betalen gaat volgens het bord komt er iemand langs. Is goed laten wij maar op zoek gaan naar een bakker en wat andere winkels voor wat boodschapjes. De bakker vinden we tijdens onze wandeling maar de meiden vinden meer leuke paadjes en weggetjes. We hadden de rugzak gelukkig mee met wat lekkers en drinken en onze stempelboekjes want je weet maar nooit. We blijven wandelen en vinden steeds mooier plekken het is er erg mooi. De foto`s spreken voor zich het is best moeilijk uit te leggen wat we zien en als je het wilt doen blijf je schrijven.

Tussen door belanden we bij de camper rusten dan even uit en eten wat. De meiden willen nog een stukje ontdekken. De omgeving rond om de stellplatz is voor natuur en wandel liefhebbers erg mooi. Om elke boom is er weer iets nieuws te zien de meiden houden een echte speurtocht naar mooi plekjes. Helaas zullen we toch naar de camper moeten ik heb namelijk voor mogen een aantal leuke dingen op de planning. Telkens vragen de meiden wat dan zelfs als ze op bed liggen vragen ze nog wat dan. Zo vallen we allemaal heerlijk al dromend over de mooi omgeving in slaap.

10-08-2010

De meiden zijn lekker vroeg wakker. Snel lekker ontbijten en dan door naar Torfhaus. Daar aan gekomen nog geen 15min rijden is het er best wel druk. Het weer is erg lekker en ik vertel de meiden dat er een ontdekkings pad is. Het pad is erg leuk en we leren wat over de omgeving. Het is een pad van ongeveer 2 km op houtvlonders de rest van het pad is door bossen die niet word aan geraakt. Ze hebben helaas wel een gedeelte moeten kappen vanwege een besmetting met een boom ziekte.

Ze hebben wel alles laten liggen en door de insecten laten vernietigen. Op deze manier hebben ze het bos weten te redden. De meiden vinden het erg leerzaam. Voor we het weten staan we weer bij de camper we blijven maar door kletsen over die boom en dat waterstroompje en die rots. Zelfs als we aan komen bij onze volgende bestemming hebben we het er nog steeds over. Tot de meiden door hebben wat we gaan doen. Manfred en ik hebben wel 10 benen nodig om ze bij te houden. We gaan een mijn bezoeken. Bij deze mijn is de ingang al een hele belevenis. Er is een trap die ze in de mijn gebruikte en hij was zelf nog in werking.Het zijn 2 palen die naast elkaar van boven naar beneden gaan er zitten uitsparingen in waar je , je voet kon neer zetten. Zo kon je dan gemakkelijk naar boven of naar benden. We moesten wel snel zijn want dan konden we nog even met een bootje. Dat wouden de meiden wel. Bij het punt aan gekomen waar we konden varen werden de meiden toch eerst een beetje bang. We gingen een stukje varen in een onder gelopen mijn gang.

De meneer vertelde dat we het werk zelf moesten doen door middel van ons vooruit te trekken met een touw. Het was super toen we het rondje gedaan hadden liepen we met een sprintje naar de trein die ons de mijn in zouden brengen. De mijn rit was er leuk beneden aan gekomen kregen we nog een rond leiding en legde een meneer alles goed uit en nam er echt de tijd voor. Het ging zo snel voor we het wisten zaten we weer in het treintje naar boven. Boven aan gekomen pakte wij onze portemonnee en viste er wat eurotjes uit voor de meneer.

Tot onze verbazing waren wij de enigste die dat deden. Manfred en ik keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar dat we het toch niet echt netjes vonden maar we kunnen niet in een andermans portemonnee kijken. Manfred had nog een paar vraagjes en de meneer had nog wat voor de meiden. Melissa en kayleigh mochten alle twee een mooie steen uitzoeken.

De tijd vloog voor bij en we moesten langzamerhand het park verlaten. Tijdens de wandeling terug naar de camper hadden manfred en ik er over dat we toch beter dichter naar huis kunnen gaan de vakantie is bijna ten einden. Minden dat is wel leuk om even een nachtje te staan laten we dat doen.

Tijdens de rit er heen eten we wat en daar aangekomen zetten we de camper neer en maken vlug nog een wandeling met boomer. Heerlijk zo even de benen strekken. Terug bij de camper duiken we lekker onder de wol.

11-08-2010

Heerlijk slapen mmmmmm geen zin om wakker te worden. Maar het zonnetje weet toch tussen een aantal kiertjes door te komen. Iedereen word langzaamaan wakker. Volgens de accu zou een beetje stroom wel goed zijn. Het loopt wel los zegt manfred we redden ons wel. Terwijl wij genieten van een ontbijt zien we een camper dans hi hi hi (net zo iets als een stoelendans) hi hi.Nog geen uur later zijn wij ook zo`n danser, we bemachtigen een plekje die uitkijkt op het water en het strandje. Melissa en Kayleigh willen gelijk gaan zwemmen. Nee dat doen we nu even niet papa en mama willen even bij de vvv langs voor het regelen van de stroom.

Bij de camper terug mochten de meiden eindelijk gaan zwemmen. Ze hadden even tijd om tussen door wat te eten en toen snel weer spelen. Manfred en ik konden ze goed zien dus lekker onder uitgezakt op de stoel. Een dagje niksen is best wel even lekker. Zelfs zo`n dag vliegt voorbij. S`avonds op bed kakelen de meiden zich zelf in slaap. Niet dat we er veel van mee krijgen want manfred en ik waren schijnbaar ook erg moe en vallen ook snel in slaap.

12-08-2010

S`morgens vroeg snel ik mij naar de bakker samen met onze boomer. Als ik terug ben bij de camper is de tafel al gedekt en zitten ze met smacht te wachten op de broodjes. De meiden willen eigenlijk wel met de boot of naar een zwembad of pretpark. Volgens een ander stel is het pretpark wat er in de buurt zit niet echt wat voor onze meiden ze zijn een beetje te oud en de prijs is dan naar verhouding wat te veel. Zwemmen kunnen ze ook wel hier.

Oookkkeeee gaan we dan ook nog even met de boot. Manfred kijkt naar mij en ik knik ja we redden het wel met onze eurotjes. Het ziet er wel een beetje anders uit en de route die we moeten lopen is een beetje erg lang vergeleken met de vorige keer. We zijn er net op tijd. De rond vaart is anders deze keer. Joepie we gaan over de aquaduct. Jaa zegt manfred maar we nemen ook nog een hele hoge sluis naar beneden.

Kayleigh speelt voor kapitein en geniet met volle teugen van de hele rondvaart. Aan het eind worden we nogmaals beloont met een sluit en niet zo maar een, een hele oude sluis. Dit was zeker de moeite waard en de meiden vonden het ook erg leuk. . Hee een sms van paps en mams ze zijn in Lingen mmmmm wat gaan we doen. Het is nog redelijk vroeg dus komen we er niet al te laat aan en we zijn dan nog iets dichter bij huis. Nou kom op we gaan naar opa en oma toe.

De rit is toch nog lang genoeg en als we er aankomen is het best wel een beetje laat. We drinken nog wat met opa en oma. Dan gaan we lekker onder de wol.

13-08-2010

De volgende ochtend doen we weer een camperdans zodat we bij opa en oma staan. Dan heerlijk met ons allen ontbijten. Even afwassen en dan gaan we op ontdekking tocht door Lingen. Het is best en mooi plaats. De meiden krijgen nog een ijsje. Als we uitgekeken zijn lopen we op ons gemakje terug naar de camper. Melissa en kayleigh willen erg graag gaan zwemmen. We verzamelen alles en gaan heerlijk zwemmen in het buitenbad. We hebben last van een klein buitje. Het mag de pret niet drukken we genieten van onze laatste vakantie dag samen met opa en oma.

S`avonds vertellen we alles wat we beleeft hebben en laten we zoveel mogelijk foto`s zien. Het is laat als we allemaal beginnen te knikken bollen dus word het wel tijd om naar bed te gaan.

14-08-2010

We ontbijten met ons allen. heerlijk zo`n laatste ochtend. Na het ontbijt ruimen we de campers in en nemen we afscheid van opa en oma. Het was weer een super leuke vakantie.

© 2024: Giddy Up Slow | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress