Project 2

Bouwverslag.
Begin 2009 hebben we voor een keuze moeten staan camper verkopen of in de problemen komen. Helaas moesten we een verstandig besluit nemen. Onze eigen gemaakte trots ging op internet. Binnen de kortste keer hadden we een heel mooi bod. Er kwam een jong stel kijken en ze waren meteen verkocht. Toen Manfred het door kreeg dat we hem echt kwijt zouden raken had hij het best wel een beetje moeilijk, ik zelf had er niet zo veel moeite mee. Tenminste niet op dat moment. Elke keer dat ik thuis kwam was het wel een grote leegte en dan ook nog te horen dat het contract wel door ging. Toen was het voor mij wel erg moeilijk te verkroppen dat we onze trots hadden verkocht.
Vanaf dat moment was internet niet meer veilig bij ons in huis. Op internet vond ik een Dafje ik mailde mijn kereltje het mooie Dafje. Onder tussen was ik helemaal verliefd geworden op het neusje van de Daf 400. Manfred besloot toch maar eens te kijken wat voor ding het was en of hij wel wou starten en hoe het motortje dan zou klinken. Hij klinkt goed er zit dubbellucht onder en Manfred zag wel potentie. Na een goede onderhandeling zijn we van ons geloof af gestapt we hebben nu een DAF.
Eind maart staat hij bij huis, Manfred begint gelijk alles er af te slopen wat er af moet. De bestelling voor hout wordt gelijk gedaan bij zijn broer. Oké, ik weet het we hadden onze vorige moeten verkopen maar een contract maakte ons leven ineens een stuk makkelijker. Elke euro die Manfred verdient met spelen verdwijnt in de nieuw te bouwen camper.

Zo gauw het hout binnen is word de bodem in een weekend opgebouwd.
Ik merk dat het niet onze eerste eigenbouw is want het gaat zo snel dat ik er niet tegen kan typen of foto`s maken.
Omdat we allebeide druk hebben met werk en een goed adresje zoeken voor polyester ligt de bouw een maandje stil. Maar dan hebben we een goed adresje voor polyester, ik neem een snipperdag om het polyester op te halen.
Manfred heeft de bodem en de wanden in een weekend in het polyester. Het is niet te geloven hoe snel het gaat.
Joepie het is bouwvak het weer is goed en we vragen de buren of ze ons kunnen helpen met de zijwanden.
Ik vergeet het mooiste nog Manfred is niet alleen bezig geweest met de bodem en de wanden maar ja!!!!!!
ook ging hij akkoord met een andere kleur voor de cabine. De cabine wordt kobalt blauw.
Om de cabine in kleur te krijgen had nog best wel veel problemen even een opsomming:
1 het weer
2 de grondverf
3 de wind
4 de katten van de buren
5 de kleur kon niet overweg met de primer, grondverf moest er wel goed op zitten.
Uiteindelijk mag het resultaat er wel wezen.

Even kijken o,ja het was bouwvak.
In de eerste week de bodem gemonteerd de zijwanden er op geplaatst het dak er op de ramen er in en de dakramen.
In de tweede week de binnenkant behangen wanden en plafon de wc hoek geplaatst en zeil op de grond gelegd. Ja deze ronde hebben we geen kurk gebruikt. Met oog op de hond was het toch fijner om zeil te nemen.

Het helpt wel als je het werk in de bouwvak kunt doen want je werkt er ongeveer 24 uur per dag aan hi hi hi.
Ja overdag het grove werk en s`nachts het afwerken in je dromen.
In drie weken hadden we een camper staan. Maar als je denkt dat, dat het is neee hoor!!!!
Tot aan half oktober waren we bezig met de in deling en de rest van de inbouw te kopen.
Een mooi compressor koelkast en wasbak/gasfornuis.
Tijdens mijn speurtocht vind ik een paar mooie achterlampen. Melissa vind ze er uit zien als oogjes.
Manfred moet ze helaas voor mij ophalen uit Leeuwarden. Als hij thuis komt heeft hij niet alleen de achterverlichting maar ook het derde remlicht en nummerplaathouder Joepie Joepie de hele set kompleet.

De inbouw word iets anders dan de vorige, de kasten lopen recht naar beneden niet met een klein bochtje. En de kleur die we gebruiken is lichter en met grijs stoot randjes. Het breekt heel erg mooi. Samen met het zeil word het steeds mooier.
Mijn papa en mama hebben nog kussens over, wij nemen ze mee en manfred maakt de banken naar de grote van de kussens. Wat een ruimte om te zitten. Dat is wel makkelijk we willen in de winter ook graag weg.

Ik vergeet nog onze badkamer die hebben we bij sloperij boels weg. Ook een heki dakluik. Voor de badkamer hebben we helaas een nieuwe moeten kopen want de gene die bij de badkamer zat was niet wat wij meer wouden. Bij jasicamp hebben we een mini heki gekocht.
Om de badkamer er uit te krijgen gggrrrrr wat een rot werk. Het in bouwen was ook niet zonder slag of stoot maar het is ons gelukt .

De matrassen voor de bedden vind ik bij de wereld winkel in Klazienaveen.
Het ging erg snel deze keer gelukkig zeggen de foto`s iets meer dan wat ik kan vertellen.
Bij deze bouw was het meer zoeken en zoeken naar onderdelen die we er in wouden. Dat zorgde er voor dat we met de inbouw wel langer bezig waren dan gepland.
Voor de kerst kon hij eindelijk voor de om keuring en apk.

Wij zijn heerlijk met kerst weg geweest met ons mooie dafje.

Oepsie ik vergeet helemaal te vertellen hoe wij aan de kachel gekomen zijn is wel handig voor de winter. Weer mijn papa hij wou hem weg doen omdat er voor hem te veel werk aan zat en hij de onderdelen niet kon vinden. Hij paste ons wel nadat wij hem van mijn papa gekregen hadden vond manfred er een op internet waar van de boiler lek zou zijn. Zo maakte manfred van 2 , 1 kacheltje voor de camper.

© 2024: Giddy Up Slow | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress