Project 1

De bouw is begonnen.

Manfred heeft verschillende tekeningen gemaakt er is er 1 uit gekomen. Er zit straks een vast bed in de alkoof loopt mooi rond.

Manfred zijn broer werkt bij een meubelmakerij. Hij zorgt er voor dat wij geschikt aan zeer licht hout komen.
Manfred en ik zijn nu dagelijks in aan het discuteren over de isolatie. Na lang zoeken op internet hebben we besloten om de bodem in hard schuim te doen en de wanden en dak met piepschuim. Hard schuim laat regen en hagel harder door klinken. Isolatie waarden was van beiden groten deels gelijk.
Bij prins hadden we een caravan gesloopt. Daar hadden we een aantal ramen en een koelkast, wasbak, gasfornuis, kachel, kussens, achterverlichting gehaald. De achterverlichting en reflectoren heeft Kayleigh er af gedraaid en handig dat ze daar in was.
Bij Boels heb ik in een ochtend een badkamertje uit een caravan gehaald.

Het begin is er.
Manfred is begonnen met de zijwanden. De alkoofgedeelte hadden we al klaar. Het was eerst de bedoeling om de oude camper op te knappen. Het is een net een puzzel de zijkant. Manfred laat ze verspringen het bestaat namelijk uit meerdere platen. Het geraamte is niet erg sterk maar als Manfred er een plaat tegen aan maakt merk je al wel dat het sterker word. In alle vakjes vul ik de piepschuim.
Manfred is onder tussen begonnen met de bodem. Met al het regen wat valt zit het niet echt mee maar het lukt hem. Op de kunststof na is hij helemaal klaar.
Ja we hebben besloten om de camper in de kunststof te zetten. Manfred was een bouwbedrijf tegen gekomen op marktplaats die kunststof op rol verkocht voor bijna niks (7,5 euro).
We hebben geen ramen genoeg en de wasbak/gasfornuis ben ik niet erg tevreden over. Het liefst willen we geen kachel maar een combi (kachel en boiler in een). We zoeken heel internet af tot zo ver alleen nieuw (998 tot 1900 euro) beetje prijzig. Manfred komt er een tegen op marktplaats hij doet een bod (650 euro). We zijn nu zon maand verder en nog geen reactie. Ik bel mijn papa even om wat te vragen na een leuke babbel met mijn papa zegt hij dat ik even moet kijken op marktplaats. Hij geeft mij 2 codes 1 voor een combi kachel en de andere voor ramen enz. De met ramen bel ik zelf gelijk even en zegt tegen de man dat we zaterdag wel even komen kijken. sAvonds laat ik Manfred de beide advertenties zien hij zeg meteen bellen naar het kacheltje. De man heeft hem nog en wilt hem voor 500 verkopen Manfred zegt 450 dan kom ik hem halen. De man gaat akkoord. Woensdag 1 aug. ga ik hem op halen. Zaterdag moet ik meteen de man van de ramen bellen. Als we er zijn zien we dat de ramen ons wel goed uit komen en Manfred ziet de stroom en waterpomp wel zitten. De man laat ons een foto zien en tot mijn verbazing zit er een luivel aan de camper. Ik vraag aan hem of die er nog op zit. Hij zegt van wel en draait hem er even uit. We kopen het totaal pakket voor 225 euro (5 ramen met rol/hoor, waterpomp, expansie vat, 12volt stroom voorziening, trapje, boiler, wasbak/drupbak, gasfornuis)

Het weer is nog steeds niet echt super het regent steeds. Het zou wel erg mooi zijn als het weer omslaat zon droog. Dan kunnen we de binnen plaat er aan maken en dan het kunststof. Manfred gaat binnen kort de ijzer bestellen voor de bodem. En dan zijn we zo ver dat we hem kunnen op bouwen. Bij Jassicamp of bij de Wit gaan we de sierlijst op halen. O ja niet te vergeten de garagedeur.

zaterdag 4 augustus 2007

De bodem is van kunststof voorzien. Raoul heeft ons even geholpen. Nu zijn we zelf bezig met de eerste wand. Wens ons het beste !!!!!!!!
Het spuiten is geen probleem maar de plaat er straks op leggen word een probleem. Even weer helpen!!!!!

Nu maar afwachten of het ons ook lukt.
Het weer blijft gelukkig wel een tijdje goed. Even kijken hoe we wat geld bij elkaar sprokkelen om ijzer en glasvezelbehang aan te schaven.
Manfred wou van een oom een lasapparaat lenen om het ijzer aan elkaar te lassen.

Misschien krijgen we hem voor eind augustus in elkaar. Dan hoeven we alleen de cabine nog schuren en spuiten. De binnenkant moet ook nog ingedeeld worden maar dat gaat wel lukken in september. Misschien gaat het toch nog een beetje mee zitten. Ik laat zo wel even weten of het gelukt is de kant in kunststof te zetten.
Misschien kunnen we wel eventjes weg met de herfst vakantie zo niet word onze eerste vakantie toch weer in de winterperiode.
Jippie het is toch gelukt zonder schelden en vloeken.
Wat zijn wij toch goed

De tweede kant even plakken. Het gaat goed.

zondag 5 augustus 2007

Manfred heeft besloten om de camper op te bouwen. Niet op de wagen maar gewoon op steuntjes en balken
Op deze manier kunnen we even wat langer gebruik maken van het busje. Manfred en ik kunnen nu ook al deze maand beginnen met de binnenkant. Manfred moet alleen nog even beslissen wat hij met de binnenkant wilt. Met behang of populier die al een laagje heeft. Hij zegt wel rustig aan maar zijn broer moet het nog wel even bestellen het hout.

Het eerste wat we nu moeten hebben is de rubber en aluminium sierstrip en glasvezelbehang en lijm.

Hij staat er !!!!!!!
Het is alleen de buiten kant met ramen deur luikjes. De rand moet nog afgewerkt worden. Het lijkt er al op we hebben de wc al gepast. Manfred heeft de stroomverdeler op gehangen.
Nu moeten we de keuze maken welke lampen er in komen.
Als ik die keuze heb gemaakt kan Manfred de stroom verdeling maken.

11-08-2007
Manfred ontdekt dat de alkoof er niet goed in zit. Samen halen we de alkoof er weer af en plakken we de alkoof er weer op.

12-08-2007

Het is nu wel goed!!
Manfred maakt de dakbeluchting bij de alkoof er op. Hij begint nu ook met de randen voor de dakluikjes.
Mijn papa en mama vonden het erg mooi worden.
Schoonouders vonden het er erg goed uit zien. Raoul was toch een beetje trots op zijn grote broer en vond het er redelijk uit zien.

06-01-2008

Het is helaas niet echt gelukt om hem klaar te maken. Manfred is op 14 augustus bij zijn nieuwe baas begonnen dat was even belangrijker dan de camper. Ondanks dat hebben we het keuken blokje bijna klaar alleen de kastdeurtjes nog. Het bankje is klaar en manfred is begonnen met het kastje voor het stroom. Er zit een eigen gemaakte garagedeur in.
De binnen kant is behangen met snelbehang. Het was wit gisteren hadden we crème wit verf opgehaald.
Het ziet er nu veel warmer uit.

Onze planning!!!!

Van de maand word er ijzer opgehaald voor de bodem.
Volgende maand het aluminium + rubber voor de buitenkant.
Maart is de bedoeling dat de bus uit elkaar gaat en naar de straler en dat er een coating op komt.
April word de gastank opgehaald en hopen we te kunnen beginnen met de wederopbouw. Het is te hopen dat het een beetje mee zit met de motor. Manfred wilt de motor een goede onderhoudsbeurt geven.
Dus zit het tegen word de camper in mei opgebouwd. Halve wegen juni moet hij voor de keuring anders kunnen we geen 2 weken weg in juli.

Het lijkt niet veel wat we moeten doen maar manfred heeft alleen de weekenden.

Ik laat wel weer weten hoe het gaat. giddy up slow Jr. moet eind augustus echt klaar wezen want in september hebben we en familie weekend in St Goar.

12-01-2008

Gisteren hadden we onze kurkvloer gekregen. Manfred is vandaag begonnen met de vloer te leggen. De kleur van de muur en de vloer vormen samen een mooi geheel. Ik hoop dat manfred morgen de keuken en de bank er in gaat zetten dan krijgen we een beter inzicht hoe het er uit komt te zien.

Met elk klein stukje dat we verder komen krijg ik zin om de camper in te gaan richten maar het mag niet eerder dan dat de camper voor de keuring is geweest. Ik moet nog wel een goede lijst maken van alles wat we hebben en wat er nieuw moet komen. Manfred en ik vragen voor onze verjaardag geld of dingen die we nodig zijn voor de camper. Dat betekent dat ik nu nog ongeveer 3 maanden hebt voor het opstellen van de nog nodig lijst.

14-01-2008

Manfred is al 2 dagen bezig met de inrichting van de camper. Het keuken blok zit er in en de bank de wc met kastje is ook op zijn plaats.

19-01-2008
Natuurlijk dient er ook een stroomvoorziening in de camper te zitten. Ik heb gekozen om de oude op te knappen en weer te gebruiken. Deze is op het zelfde moment aangeschaft als de ramen ook. Dit is een paneel welke 8 gezekerde groepen heeft, vuil en schoonwater meting, 12V sigaretten aansluiting en accu spanningsmeter.

07/09-02-2008
Ondertussen ben ik begonnen met het lassen van het subframe en heb deze op het voertuig geplaatst na het verwijderen van de oude laadbak.
Hij word met bouten vast gemaakt op de originele bevestigingspunten van de oude laadbak. Ook word de achterwand verwijderd. Dit stelt niet zoveel voor omdat ik een standaard paneel uitslijp en de dragende en dak constructie zoveel mogelijk in takt laat.
29-02-2008
De cabine verkeerd in een zeer goede staat en hoefde dus niets aan het plaatwerk te doen. Maar een gele cabine onder een wit opbouw vind ik geen geweldige kleuren combinatie. Dus de cabine helemaal gestript, zodat er niets meer aanzat dan bare metal wat wit mocht worden. Na eindeloos schuren en plamuren (een hele 2 dagen maar het voelde als weken) Kon de zink en grond laag er op . Wederom schuren en de afwerklaag er op .Het resultaat mocht er zijn al zeg ik het zelf, onder het motto niet slecht voor een amateur heb ik een hele week niets aan de camper gedaan. Hierna ben ik begonnen aan de wederopbouw van de cabine. Dashboard erin, bekabeling erin, matten erin enz. Cabine weer gemonteerd en verder afgewerkt.
18-03-2008
Dit is de grote dag. De opbouw gaat verenigd worden met het chassis. Nu maar hopen dat ik in het meet proces geen fouten heb gemaakt. Iedereen vroeg zich af hoe ik het gevaarte op het chassis zou krijgen.
Simpel, men neme 2 forse balken en deze steekt men onder de opbouw door. Men pakken 2 domme krachten (ik en de buurman (grapje)) en men krikt de opbouw zo hoog dat men er onder door kan rijden. Laten zakken en klaar is Klara.

04/05-2008
Veel tijd gaat er in de afwerking zitten, maar het uiteindelijke resultaat mag er dan ook zijn vind ik. Na een jaar van ploeteren was in mei de keuring een feit waar hij met vlag en wimpel doorheen rolde. De keurmeester gaf de opmerking dat ie het wel fijn vond weer een echte camper te zien en geen omgebouwd bussie (intelligentie van tegenwoordig ? wat is dit dan ?)
Na de goedkeuring mocht dus eindelijk de sticker worden geplakt, zodat deze ook weer Giddy up Slow Jr. heet. Ook al is ie niet zo langzaam meer.

© 2024: Giddy Up Slow | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress